e-hulpvlaanderen Jo Van Hecke en Davy Nijs

Werkzaam bij Tonuso in Anderlecht

Platform www.e-hulpvlaanderen.be

Boek:  ‘internet als methodiek in de jeugdzorg’  een nieuwe taal’ 

Wie met jongeren werkt, heeft uiteraard hun digitale revolutie opgemerkt.

Dagelijks online zijn is een must geworden in de huidige jongerencultuur.

Ook in de hulpverlening voeren de jongeren de druk op om meer online te zijn, vragen ze om meer en betere computers en vertonen ze allerhande gedrag op de verschillende social networksites. De hulpverlening weet soms niet goed hoe hiermee om te gaan, laat staan dat er bij hulpverleners nog meer vragen bestaan over het inzetten van het internet als instrument binnen de hulpverlening.

Het boek  reikt handvatten aan om social media ook te gebruiken om jongeren te begeleiden. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe hulpverleners binnen de eigen organisatie op een veilige manier op het digitale spoor kunnen geraken en hoe ze effectief de social media kunnen gebruiken om met jongeren te werken. Een aantal kant-en-klare methoden worden uitgelegd en geïllustreerd om aan de slag te gaan met jongeren in de hulpverlening. Deze methoden zijn ontwikkeld en uitgeprobeerd in verschillende organisaties binnen de jeugdzorg.

Jo Van Hecke, bachelor in de orthopedagogie, is verbonden aan Tonuso vzw, een organisatie die focust op communicatie en veerkracht bij jongeren, gevestigd in Brussel. Davy Nijs, orthopedagoog, is docent-onderzoeker aan de KHLim – Katholieke Hogeschool Limburg in Hasselt. Zij zijn ook de initiatiefnemers van e-hulp Vlaanderen.

Voor meer info, klik hier!

.

%d bloggers liken dit: