Initiatiefnemer Jeugdzorg2.0 – Laurens Waling

Laurens Waling, Initiatiefnemer Jeugdzorg2.0

Alares

Jeugdzorg 2.0 staat voor De Nieuwe Jeugdzorg. De gedachte is dat ondanks welwillende mensen, er geen toekomstbestendig systeem onder de jeugdzorg ligt. Hoe zou hulpverlening en ondersteuning voor jongeren en ouders er uit zien als we deze opnieuw mochten vormgeven? Alares startte de beweging Jeugdzorg 2.0. Met als doel om online en tijdens bijeenkomsten een grote massa jeugdzorgvernieuwers te inspireren en tot actie aan te sporen, om de sector zorg voor jeugd te innoveren. De transitie is hiervoor een perfecte kans!

De nieuwe jeugdzorg kenmerkt zich in onze ogen door succesvol gebruik van nieuwe media in de communicatie (met klanten), coördinatie (onderling) en informatievoorziening (360 graden). De steun is lokaal georganiseerd in wijken en communities en sluit aan op de klantvraag. Een eigen beveiligd gezinsdossier, vanwaar cliënten (online) hulpverlening kunnen boeken staat centraal. Het CJG 2.0 is een (virtuele) communtiy van ouders en professionals en coördineert alle vormen van steun.

Om te profiteren van talloze (technische) innovaties is eerst sociale innovatie nodig. Alleen als cliënten en professionals vanuit de basis met nieuwe (digitale) vormen van zorg voor jeugd gaan experimenteren, kunnen we daadwerkelijk een nieuwe jeugdzorg realiseren. Alares adviseert zorgaanbieders, gemeenten, provincies en de landelijke overheid bij de transitie van de jeugdzorg. Wij kennen de laagdrempelige mogelijkheden, en begeleiden u graag bij een aanpak om met nieuwe media een succesvolle (kennis)transitie te organiseren.

Meer info over Jeugdzorg2.0? Klik HIER!

Meer info over Alares? klik HIER!

.

%d bloggers liken dit: